tiistai 30. kesäkuuta 2015

Sisustusbongauksia

Kohta en malta enää odottaa, että pääsen sisustamaan kotiamme! Tunne on verrattavissa joulunodotukseen lapsena. Olenkin tässä rempan aikana pitänyt silmät auki siltä varalta, että jossain tulee vastaan kodistamme puuttuvia esineitä. Suurimmaksi osaksi uudet huonekalut yms tulevat olemaan kierrätyskamaa. Muttei nyt sentään ihan kaikki.                                                                                                                                                       Yksi lämpibongauksistani olivat metalliset pyöreät valaisimet. Minulla oli lapsena samanlainen valkoinen, joka tarttui magneetilla alustaan kiinni. Teini-iässä valaisimesta tuli pinkki ja nuorena aikuisena luovuin siitä, koska se oli maalattu huolettomasti, eikä spray-maalia saanut enää poiskaan. Valaisimessa oli sitä jotain. Siksi olikin niin innoissani kun löysin K-raudasta come backin tehneen tuotteen! Tämä valaisin toimii lukulamppuna makkarissa. Ehkä keksin sille jonkun yllättävämmän paikan. Eteiseen?

Tärkeä asia kodissa on hana. Vaatimukset tälle arkiselle tuotteelle ovat melko kovat. Vaatimukset ovat seuraavat: teknisesti toimiva ja laadukas (ei tiputtele heti muutaman vuoden päästä), kaunis muotoilu, helppo puhdistaa, miellyttävä käyttää ja säätää, hinta-laatusuhde hyvä. Merkkiä ei tarvinut arpoa, sillä tiesin, että kriteerit täyttävät hanat löytyy saksalaisen Hansgrohen valikoimasta. Tarvitsin kaiken muuttohässäkän vastapainoksi vähän jotain toimintaa ja niinpä valitsin hanat vielä Oulussa asuessamme. Sain sikäläiseltä jälleenmyyjältä MattoNurmiselta apua hanojen valintaan. Lähinnä avuntarve oli siinä, että yksi pieni numero tuotteen koodissa saattoikin tarkoittaa, että kyseessä on tilaustuote, jonka toimitusaika on viikkoja. Katsoimme valitsemani hanat sellaisilla koodeilla, että ne ovat heti saatavilla. Suihkua odotan kovasti, sillä meille tulee ihan uutta mallia edustava versio. Näistä lisää, kun on asennettu paikoilleen ja arvioitu käytössä.

Hansgrohen hanat

Tsekkausvisiitti laattakauppaan tehtiin, jotta voitaisiin olla varmoja, että betonipinnoite on oikea valinta kylpyhuoneen seiniin ja lattiaan. Silmään osui aika mageita retro-laattoja, oranssia lattiamosaiikkilaattaa, vähän samanlaista kuin alkuperäinen. Kiertelimme, mietimme vaihtoehtoja, jotkut tuntuivat todella hyviltä, mutta lopputulos oli kuitenkin, että pysymme betonipinnoitteessa. Omien valintojen kyseenalaistaminen on tärkeä osa suunnitteluprosessia. Kuinka kivaa onkaan elämä ilman niitä saippuajäämiä kerääviä saumoja?! Yksi laatta jäi tuolta reissulta kuitenkin mieleeni.

Keittiön välitilalaatta

Olin kuvitellut, että keittiön välitlaan tulee lasi. Edellisessä talossa meillä oli lasi. Se oli helppo pitää puhtaana ja saumaton. Asennuskin onnistui tuolloin muutaman yrityksen jälkeen kun ensin taakse jäi valumajälkiä, toisella kerralla sinne jäi ötökkä...läpinäkyvän välitilalasin haasteita. 
Kun aloin tilata lasia ja mielessäni sitä kaappien väliin sijoittelin, alkoi koko lasi tuntua aivan liian kiiltävältä vaihtoehdolta uuteen keittiöön. Sittempä keksinkin, että välitilaan tulisi 6kulmainen mattapintainen laatta Pukkilan valikoimasta! Se tulee näyttämään hyvältä. Valintaa tukee tieto menneisyydestä: tämä on ollut suosittu laattamuoto myös 70-luvulla. Olisin itse sijoittanut sen 60-luvulle, mutta eräässä purkukohteessa oli sitä just 70-luvun kylppärissä. 

Kirppislöytöjä


Sitten lähdimme mökkilomalle. Viikonloppuna oli paikallinen peräkonttikirppis. Ja siltähän se löytyi, meidän vessan peili. Vammalan kehys ja lasi 1972. Löysin myös sopivan tietokonelaukun. Sitä olen etsinyt pitkään, koska 17" näyttöinen kone ei mahdu mihikään laukkuun ikinä. Hyvä löytö oli myös muutaman euron poronsarvet. Olen jo pitkään tuntenut tarvitsevani pinkit poronsarvet. Ostoksia paikallisessa rautakaupassa, maalaushetki ja tarve tyydyttyi. Ihan pinkkiä maalia en löytänyt, mutta lopputulos on hyvä! Saa nähdä mitä Petteri tykkää kun tuo joulupukin meille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti