keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

LattiaViime viikolla lattiat saatiin valmiiksi. Betonin pintakäsittelytyö kesti viikon verran, tarkemmin laskettuna kymmenen päivää. Lattiavalu tehtiin tavallista betonia nopeammin kuivuvalla, jolloin kuivumisaika puolittui. Lattian pinnoitus voidaan tehdä vasta kun valu on kuivunut, koska höyrytiiviskalvo estää betonin kuivumisen. Samoin märkätilojen vesieristys voidaan tehdä vasta kun betoni alittaa tietyn kosteusprosentin.

Kuinka tylsä olisikaan korjaustyömaa ilman haasteita! Niitäkin tuli taas vastaan. Valun pinta jää epätasaisemmaksi kuin tavallisella betonilla tehtynä. Soitimme vielä ennen lattian viimeistelyn alkamista lattiamiehelle ja pyysimme varmistamaan, että lattian pinta on tasainen. Pinnoitustyön oli tarkoitus kestää maanantaista perjantaihin ja lakan kuivua viikonlopun yli ennen kun sille astutaan. Maanantaina sitten huomasivat, että epätasaisuuksia ei saa tasoitettua tavallista virtaa käyttävällä hiomakoneella vaan siihen tarvitaan järeämpi laite. Kyseinen laite vaatii voimavirtaa ja meillä ei ole kuin tasan yksi pistorasia käytössä kun sähkötyöt ovat vielä kesken. Alkoi sähkömiehen metsästys. Heinäkuussa on vaikea löytää ei-lomailevaa sähkäriä! Saimme kuitenkin erään asentamaan meille voimavirtarasian, onpahan nyt semmoinenkin. Hiomishässäkkä vei kaksi päivää ja pinnoitustyöt alkoivat vasta keskiviikkona. Pinnoitus tehdään useaan kertaan (muistaakseni neljä) ja lopuksi se lakataan. Lakan täytyy kuivua päivästä kahteen, jonka jälkeen sille voi astua. Lopullinen kovuus ja kuivuminen kestää kuukausia, joiden aikana sitä pitää hieman vielä varoa.


Elämyslattia+

Lattia oli kävelynkestävä siis seuraavana keskiviikkona. Viikon viimeisinä päivinä työmaalla ei tapahtunut mitään. Itsekin olimme lomailemassa. Palattuamme menimme katsomaan lattioita. Yllätyimme. Lattia näytti kaukaa sellaiselta kun olimme kuvitelleet, mutta siinä oli ...hmmm...hieman erilainen kuvio kuin olimme kuvitelleet. Luulin, että se näyttäisi elävältä, hieman marmorimaiselta. Nyt siinä kuitenkin olikin palmunlehtiä muistuttavia kuvioita. Sanoin, että asiaa täytyy hieman sulatella. Meille tarjottiin kyllä aiemmin mahdollisuutta käydä toisella työmaalla katsomassa valmista lattiaa, mutta emme päässeet, joten "oma syy", sanoisin. Pintakuvioon voi tekovaiheessa vaikuttaa ja yrityksen työntekijät ovat taitavia, kyse on siis ulkonäöllisestä makuasiasta. Nyt lattia kuvioineen alkaa näyttää jo todella kivalta. Hieman vaati vain aluksi totuttelua kun en ollut tiennyt, että palmulattianhan halusinkin!

Huom kuvio

Kylpyhuoneen seinät ja lattiat tulivat samasta materiaalista. Valitsimme Designbetonin elämyslattia+:n joka paikkaan. Niistä voit katsoa lisätietoa täältä: designbetoni.fi    
Kylpyhuoneen pinnoissa oli hieman röpelöä ja ovien smyygit oli jätetty käsittelemättä. Asia korjataan heti, hyvää palvelua. Kylpyhuone näyttää todella hyvälta ja värivalintakin meni nappiin.

Valmista pintaa kylpyhuoneessaOlohuoneen lattiaan oli jäänyt yhteen kohtaan ikäänkuin neulalla pisteltyjä reikiä. Nekin hoituu tänään kuntoon. Seuraavaksi suunnitelmissa on listoittaa olohuone. (Haluankohan sittenkään niitä listoja?) Sen jälkeen sohva ja muut isot huonekalut pääsevätkin paikoilleen. Olemme varastoineet kaikki tavarat väliaikaisesti lastenhuoneisiin, mutta kohta ne täytyy tyhjentää, jotta niihinkin saadaan katot ja lattiat.

Selviäisinkö tästä ilman listoja?


Olen erittäin tyytyväinen, että valitsimme yhtenäisen lattian koko taloon. Ei kynnyksiä, ei katkoja listoineen. Voin siis lämpimästi suositella Lattiamiestä. Remontoimiseen olen suhtautunut aika rennolla asenteella: mutkia tulee matkaan, aikatalut venyvät, mutta kohta saamme kodin. En tiedä, onko asenteeni ihan arkkitehtimainen. Kuuluisikohan minun olla jämpti suunnittelija, joka pitää huolen, että lopputulos vastaa suunnitelmia? Kyseessä on onneksi oma talo ja luovuus on tässä projektissa ollut eduksi. Eihän se paperille tai mieleen piirretty lopputulos ole aina ainoa oikea. Tietysti omaan projektiin voi suhtautua aivan eri tavalla kuin asiakkaan. Tietäisitpä, miten kävi keittiömme kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti