maanantai 20. heinäkuuta 2015

Laiska töitään luettelee


Haavena on, että pääsisimme muuttamaan uuteen kotiimmme vielä tällä viikolla. Siksi ajattelin listata jäljellä olevat hommat. Onneksi suurin osa töistä ei jää minun tehtäväksi, joten otsikko ei koske minua. 

Hommia on viikoksi aika paljon, mutta onneksi tekijöitäkin on monta.Tässä vielä mainittakoon, että lattiamies kävi katsomassa betonipinnoitteet ja totesi, ettei kuvioinnin kuuluisi olla sellainen kun meille tuli. Saimme valita, haluammeko täysin uuden pinnoitteen, hionta ja lakkaus vai korvaus hinnassa. Päädyimme siihen, että olemme tykästyneet tähän lattiaan ja uusinta tietäisi paljon pölyä ja paljon aikaa. Valitsimme siis alennuksen. Kylpyhuone tullaan viimeistelemään.


Osa tavarasta tulossa, osa menossa


Ensi viikon työlista: 
lastenhuoneisiin katto- ja lattiapinnat, kun tavarat on siirretty olohuoneeseen
listoitus
kodinkoneiden asennus, kunhan ne saapuvat 
vesikalusteet paikoilleen
keittiökaappien säätäminen
muutama puuttuva iv-putki
saunan seinien panelointi
kylpyhuoneen katon panelointi
loput sähkökalusteet ja valaisimet
vessan seinän tapetointi
väliovien ja karmien maalaus, ovien lyhentäminen
siivous

Viimeinen kohta on miinun vastuullani. Siivous kuulostaa pikkujutulta, mutta blaah, kaikki pinnat täytyy pyyhkiä ja hienoa pölyä on joka paikassa! Enkä ole maailman innokkain siivooja. Onneksi eräs kaverini vinkkasi kätevistä luututossuista. Niillä sitten tulevaisuudessa liihottelen ympäri asuntoa perjantaisin. Olen myös houkutellut porukkaa luututossujumppaan meille (:  Lastenhuoneiden kokolattiamatoissa on se hyvä puoli, ettei niitä tarvitse mopata!

Puunkaatolupia tarvitaan
Sisätilojen loppusiivous alkoi tuntua nyt jo pieneltä, koska siivoamme myös pihan ennen muuttoa! Nurmikko on hieman kasvanut, roskakasoja on siellä täällä ja ulkovarastostakin löytyi kaatopaikkakuorma. Piha oli tarkoitus tehdä ensi kesänä, mutta toisalta sen ehtisi tehdä vielä tänä vuonnakin. Täytyy vielä harkita asiaa, sillä tarvisin hieman aikaa pihasuunnitelman tekemiseen. Talo varmaan kestää ilman uusia salaojia vielä yhden vuoden. Kuvien mukaan salaojitus on tehty, mutta mitään tarkastuskaivoja ei ole, joten varmuutta ei ole. Lisäksi tarvitsemme puunkaatolupia tontilta kaadettaville puille.


Sadevesien poistossa ongelmia

Katto täytyy myös huoltaa ja vesikourut tyhjentää. Isoista puista tulee hirveä määrä lehtiä, jotka tukkivat tuon tuosta vesikourut ja varjostavat tonttia. Pihaa kiertää parin metrin korkuinen aita, joka pitäisi myös kunnostaa. Ulkovaraston uusimme myös jossain vaiheessa. Sisääntulon puoleinen aidanpätkä portteineen on kaatunut.


Vanerille korviletta, ehdotuksia otetaan vastaan

Ikkunat vaihdetaan alkusyksystä. Siihen mennessä minun pitäisi keksiä, mitä tekisin ikkunakohdilla oleville vanereille. Ne pitäisi korvata jollain, olen miettinyt corten-teräslevyä. Se muistuttaisi ulkonäöllisesti alkuperäisratkaisua. Täytyy perehtyä tuotteeseen vielä tarkemmin. Cortenista valuva vesi voi sotkea julkisivua.


Kulumaa karmissa

Pientä ovikiistaa meillä on ollut. Miehen mielestä vanhat väliovet ja karmit pitää maalata tai muuten niitä ei laiteta paikoilleen. Minun mielestäni ovet saisivat jäädä entiselleen, koska kolhut ja reiät niissä ovat kivoja. Tarkemmin en ole osannut mielipidettäni perustella eikä minulla mitään syvällisempää näkemystä ole. Annoin siis tässä asiassa periksi. Minulle kelpaavat myös maalatut ovet. Uusi lattiapinta on hieman korkeammalla kuin entinen ja ovien alla ei ole ollut rakoa, joista ilma pääsee kiertämään, siispä joudumme sahaamaan ovien korkeudeta reilun sentin pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti