tiistai 9. kesäkuuta 2015

Suunnitelma


Korjaussuunnitelman lähtökohtana on säilyttää talon henki nykyaikaisia ratkaisuja pelkäämättä. Talon iän kuuluu mielestäni näkyä, mutta asumismukavuus ja talon terveys ovat ykkössijalla. Ennen kaikkea suunnitelen perheelleni kotia, jossa itse viihdymme. Pyrin säilyttämään ajalle tyypillisiä ratkaisuja, en kuitenkaan silkasta säilyttämisen ilosta. Kyseessä ei ole restaurointi, joka pyrkii palauttamaan rakennusta ennalleen. Mikäli muutos on näkyvä, harkitsen sitä kuitenkin tarkasti. Hyvä ohjenuora on "vanhaa voi purkaa, jos uusi ratkaisu tekee kokonaisuudesta paremman."

Pohjaan teemme seuraavat muutokset: vaatehuoneen purkaminen, tila avataan pleikka- ja jumppatilaksi, saunan oven siirtäminen reunasta seinän keskelle, jolloin saamme ammeen kylpyhuoneeseen, pienen makuhuoneen kaappien siirto, jolloin sängylle on tilaa muualla kuin ikkunan alla sekä kylmiön purkaminen, tilalle tulee vaatehuone. 
Vaatehuoneen paikka voi tuntua omituselta, mutta halusin säilyttää pyykkihuollon keittiön päädyssä. Tästä järjestelystä jouduin hieman vääntämään kättä miehen kanssa (onneksi en fyysisesti) ja lopputulosena on keittiön päädyssä oleva "kodari-boksi", jonka toimivuudesta voin kertoa, kunhan pääsen sitä testaamaan. Hauskaa itselle suunnittelussa on se, että voi ottaa enemmän riskejä.

Muuntojoustavuus on nykysuunnittelun avainsana. Ja sitähän tästä meidänkin talosta löytyy! Kodinhoidon voi helposti siirtää kylpyhuoneeseen, jolloin keittiötilaa saadaan lisää. Vaatehuoneen voi muuttaa ruokakomeroksi ja aulatilan erottaa vieras- tai pukuhuoneeksi.Tai jopa makuhuoneeksi, jos tarvitsenkin työhuoneen olohuoneen yhteyteen...  

Autotallista haaveilen tekeväni askarteluhuoneen tai oman pajan. Sinne saattaa tulla myös kuntosali. Onneksi tuon ajan autotallit ovat liian ahtaita nykyajan autoille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti