sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Varttia vaille valmista

Aluksi palkkasimme työmaalle yhden rakennustyömiehen ja apparin. He tekivät purkutyöt nopeasti ja siististi. Nopeista talokaupoista johtuen aikataulumme tiukentui. Hälytimme apuun UkkoSet Oy:n pojat. Alunperinkin olisimme halunneet heidät tekemään koko remontin, mutta hyvillä tekijöillä on usein paljon töitä. Yritys rakentaa ammattitaidolla pääasiassa uudisrakennuksia, pieniä ja suuria, asiakasta kuunnellen.
Jos suunnittelet rakentamista ja haluat hyvää jälkeä, nopeaa toteutusta ja realistisia budjetti- ja aikatauluarvioinita, tutustu http://www.ukkoset.fi/. Heiltä saat koko paketin, omista tai yhdessä tehdyistä luonnoksista rakennuslupakuviin ja muuttovalmiiseen kotiin. Talon valmiusasteeksi voi valita varttia vaille valmis tai tasan valmis.

Kauaa ei Halltexit ulkona seisseet


Pojat tulivat työmaalle ja kohta oli seinät tasoitettu, pohja- ja pintamaalattu, saunan seinät suoristettu, eristetty ja koolattu, tavarat suojattu, vesieristys tehty ja katon panelointi hyvässä vauhdissa.Valitsin kattomateriaaliksi Halltexin. Aiemminkin talossa oli tuo sama huokoisesta puukuidusta valmistettu kattolevy. Valintaa tuki tuotteen lämmön- ja ääneneristyskyky sekä ympäristöystävällisyys. Katon voi puhdistaa pyyhkimällä kostealla liinalla ja halutessaan se on päällemaalattavissa vesiliukoisella maalilla ja telalla. Oiva vaihtoehto sisustamistesta pitävälle ihmiselle, joka maku saattaa aina välillä muuttua. Ajattelin Halltexin toimivan hyvin luonnollisena, lämpimänä materiaalina betonipinnoitteisen lattian parina.

Saunan eristykseen valitsin SPU:n Saunasadun. Tuote toimii samanaikaisesti eristeenä, levynä ja sisältää alumiinipaperin. Levy asennetaan lattiasta kattoon, saumat ja läpivientikohdat tiivistetään uretaanilla ja teipillä. Alaosasta poistetaan alumiinipinnoite, minkä jälkeen vesieristys voidaan tehdä levyn pintaan. Voilà. Vaikka yhden levyn hinta kuulostaa kalliiltaa, haukkuu se hintansa työvaiheiden ja materiaalien vähyydellä ja asentamisen nopeudella. Jostain syystä kyseisiä levyjä tulikin työmaalle hieman liikaa. Itse laskin tarvittavien levyjen määrän ja nyt selvitän, onko niitä toimitettu liikaa vai onko pitkän matiikan taitoni ruostuneet. Joka tapauksessa autotallin ovi saakin nyt myös uuden eristekerroksen.


Valaisimien paikat merkitään lattiaan.

Kattolevyjä asennetaan paikoilleen huimaa vauhtia ja tulikin kiire pyytää sähkömies katsomaan vielä tarkat valaisimien paikat. Samalla varmistin, että se yksi eteisen valaisin toimii omalla kytkimellä. Ja että keittiön työvalot toimivat katkasijalla eivätkä valaisimen napista. Käytävälle valitsin led-valaisimia. Niiden pitäisi valaista hyvin ja kestää todella pitkään. Myös olohuoneen lisävalaistus hoituu led-spoteilla.

Ahkerat työmiehet ansaitsivat kunnon kaffet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti