torstai 11. kesäkuuta 2015

Tiimityötä

Näissä hommissa toimiva tiimityö on kaiken a ja o. Arvostan todella paljon eri alojen osaajia: rakennustyömiehiä, iv-osaajia, sähköasentajia, appiukkoani, jolta aina voi kysyä ja jolle kaikki haasteet ovat "pikkujuttuja". Mutta erityiskiitoksen ansaitsee mieheni, joka pitää huolen siitä, että asiat tapahtuvat ja suunnitelmani toteutuvat. Tiimityö toimii meillä hyvin. Mietimme asioita yhdessä, mutta työt on ihan itsestään jakautuneet niin, että minun vastuullani on suunnittelu ja mies laatii budjetit, aikataulut ja hommaa tekijät.Perheessämme roolien jako on selkeä, ehkä melko vanhanaikainen. Mies tuo niin sanotusti leivän pöytää, hoitaa raha-asiat, vakuutukset, veroilmoitukset ynnä paljon muita asioita, joita ei tule itse edes ajatelleeksi. Annan hänen keskittyä työhönsä ja minulle sopii hyvin, että hän on pajon työmatkoilla.Itse viihdyn äidin roolissa oikeen hyvin. Tykkään suunnitella perheen arjen, ruuat, harrastukset lapsille ja viettää aikaa lasten kanssa. Siivoaminen on tietysti myös minun kontollani, mutta tavaroiden järjesteleminen ei ole vahvuuteni. Toisaalta olen aika taitava imuroimaan keräämättä tavaroita ensin lattialta. Onneksi tyttärissämme on potentiaali, eilen kuopus juuri lakaisi olohuoneen maton. Outo tyyli, mutta ihan hyvä siitä tuli. Täytyy antaa lapsille vapaus tehdä itse. Lapsilta myös oppii normien kumoamista. Itseasiassa se on luovan ajattelun eräs työkalu. Hyvä kirja luovan ajattelun kehittämiseen on Michael Michalkon "Thinkertoys".
Suunnittelua ja materiaalivalintoja

Olemme rakentaneet miehen kanssa jo yhden yhteisen talon. Ajan saatossa olemme selvästi oppineet keskustelemaan, kuuntelemaan, arvostamaan toisen osaamista ja tekemään tiimityötä. Uskoisin, että näillä eväillä saamme nyt ihanan kodin aikaiseksi, ehkä maailman parhaan.


Vanha koti


Olen häkeltyneen kiitollinen kaikesta avusta, jota olemme saaneet. Yksi lupautuu oma-aloitteisesti lauantaiksi talkootöihin, toinen soittaa ja tarjoaa siivous- ja muuttoapua Oulun päähän, jotkut tulevat loppusiivoamaan raksalle, kunhan on valmista, lapsille tarjotaan hoitopaikkoja, pihalla olevat tavarat käydään suojaamassa kun sade yllättää, kuorma-autokortin omistaja lentää Ouluun ajamaan muuttokuormamme autolla, jota eräs ystävä lainaa. Erään kerran raksalla tuli superkiire-hätätilanne-yhdistelmä ja itse olimme Oulussa. Mies järjesti etänä pikatalkoot ja homma saatiin tehtyä. Sydämellinen ja suuri KIITOS kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti