maanantai 19. lokakuuta 2015

Pala kerrallaan

Edellisistä suunnitelmista poiketen emme nyt tilanneetkaan sitä homekoiraa tänne nuuskimaan. Syynä siihen on se, ettei syytä ole. Siis syytä pyytää koiraa tänne. Mikään ei haise, kukaan ei oireile, rakenteet vaikuttavat terveiltä. Tärkeää on tukkia kaikki raot, joista voisi päästä ilmaa rakenteiden läpi sisälle, eli saumojen tiivistaminen. Meillä tähän on käytetty polymeerimassaa, akryylia ja teippiä ennen kaikkea. Purettua seinää peittää nyt naulakko, joten asia on väliaikaisesti hoidettu. Päätin nyt kuitenkin esitellä kotiamme hieman huone kerrallaan. Mitään super-staileja sisustuskuvia ei ole tiedossa, sillä meillä elämän jälki jotenkin näkyy...


Ajattelin aloittaa keittiöstä, koska varsin ilahduin viimeksi kun tulin reissusta kotiin ja uuni oli vihdoin saapunut. Ehdimmekin odottaa sitä vain muutaman kuukauden. Kyseinen malli oli uusi ja se olikin ollut niin suosittu, että se loppui välivarastoista. Uuni puhuu vielä toistaiseksi saksaa. Sitä voi myös sotkea surutta, koska siinä on se näppärä pyrolyysipuhdistustoiminto. Uunin tulon myötä saimme myös sokkelilevyt paikoilleen. Olin jo tottunut karuun tiskikoneeseenkin, mutta nyt siinäkin on ovi ja jopa kahva, paljon helpompi avata! Päällisin puolin kaikki on siis kunnossa, nyt on suunnitteilla kiva lokerohylly maustekaappiin. Minulla on tullut outo tapa keräillä kaiken maailman purkkeja ja laittaa niihin mausteet. Vanhuus? 


Uusi uuni paistaa herkut

Keittiö on ollut varsin toimiva. Kaappitilaa on tarpeeksi, mutta meiltä puuttuu krääsälaatikko. Se oli kyllä edellisessä kodissamme sellainen paikka, johon tavarat laitettiin vähäksi aikaa ennen kun ne päätyivät roskiin. Jotkut tavarat asuivat laatikossa muuttoon asti, menivät vasta sitten roskiin. Voisi siis olla mahdollista opetella heittämään tavarat aiemmin pois, jolloin laatikkoa ei ehkä tarvitakaan. Tosin sinne menisi myös postit...täytyy pohtia. Toinen huono valinta on keittiön hana sen takia, että se on melko korkea ja jos se on liian kovalla, vesi roiskuu. Käyttötottumus vain, sanoisin. Uusi tuttavus on minulle ollut apteekkarin kaappi, tai oikeastaan kaapin ovi avataan normaalisti ja hyllyt tulevat yksitellen ulos. Todella kätevä ja varsinainen ruoka-ainesyöppö!

Vain hormin kotelo ja kattoikkunan suoja puuttuvat. Eli valmis.

Keittiö <3

Keittiöstä tuli väritykseltään aika hempeä. Olen aina pitänyt pastellisävyistä sisustuksesta ja onnekseni ne kuuluvat 70-luvun väriskaalaan. Lisäksi tykkään myös kauden hittiväristä, oranssista. Päätimme jo muuttaessa, ettemme osta kotiimme juurikaan uutta. Huonekaluilla tulisi olla joku tarina. Keittiön tuolit sain serkultani. Hän löysi ne hylättynä erään liiketilan kellarista ja toi ne minulle. Tallissamme alun perin mustat tuolit saivat uuden maalipinnan. Kolme niistä olen jo maalanut vaaleanpunaiseksi, viimeisestä tulee ehkä sittenkin oranssi!

Tuunattu tuoli
Aamupalapöytä ja heiluriovea

keittiö ja kodariboksi

Pyykkihuolto on toiminut mainiosti keittiön yhteydessä. Kuivauskaappikin on paikallaan. Kun laskutasoa ei ole, on vaatteet vietävä heti kaappeihin. Tämä ratkaisu on minulle hyvä, koska olen jonkin asteinen "pinoilija". Jos vieressä oli taso, se olisi puhtaiden vaatteiden peitossa. Toki kodissamme on varavaihtoehto, joka salli nykyaikaisen kodinhoitohuoneen laittamisen kylpyhuoneen yhteyteen.


khh vaatehuoneesta katsottuna

Onneksi käytimme aikaa keittiön suunnitteluun ja kodinkoneiden valintaan. Joka aamu herätessäni voi hymyssäsuin keittää aamukaffet ja tarjoilla tenaville aamiaisen. Vaikka keittiön kanssa oli hieman haasteita aluksi (kuten olen aiemmassa kirjoituksessa kertonu), tuli siitä sittenkin meille täydellinen keittiö. Kuvat ovat realistisia, en suunnitellessani pyri tekemään yleisesti kauniita ratkaisuja, vaan meitä miellyttäviä kokonaisuuksia. Tämä on meidän koti.


Harkitut yksityiskohdat


3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Uusi yritys kommenttiin:) Mukavaa luettavaa oli! Tuo pyykkikone keittiössä/välittömässä läheisyydessä on varmasti todella toimiva ratkaisu. Ihan koti teillä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pyykkihuolto toimii tosiaan mainiosti. Toimivuuden kruunaa kuivauskaappi, meillä ei ole koskaan pyykit näkyvillä nykyään. Ja kun lähellä ei ole laskutilaa, on vaatteet pakko viedä suoraan kaappeihin.

   Poista