sunnuntai 2. elokuuta 2015

Oma koti mullin mallin

Yötyöläinen
Tällä viikolla oli tavoitteena saada koti vihdoinkin muuttovalmiiksi. Muuttovalmis on paljon parempi termi kuin valmis, sopivasti joustava. Alkuviikosta olin työmaalla aina aamulla seitsemän aikaan siihen asti kun lapset heräsivät ja työt jatkuivat illalla kun he olivat nukahtaneet. Loppuviikosta teimme yhden yön loman Turkuun, missä lapset pääsivät nauttimaan serkkujen seurasta ja seikkailu- ja liikennepuistosta.Paljoahan en harmikseni noita raksatöitä osaa tehdä, mutta sain vähän maalailtua, teippailtua reikiä kattomuovista, siivoiltua, haettua tavaraa rautakaupasta ja opin myös laittamaan polymerimassaa seinän ja lattian liitoskohtiin, jottei alapohjasta pääse huoneilmaan epäpuhtauksia. Leikkelin kokolattiamattoja huoneisiin sopiviksi ja sain siitä kipeän peukalon.

Vanhan kattomuovin paikkausta


Sauna
Pieni valu vielä kaapin kohdalle, tiivistys

Lasten huoneisiin saatiin vaatekaapit kasattua ja laitettua paikoilleen. Saunasta puuttuu enää ylälaude ja kylpyhuoneen kattokin on muutamaa panelia vaille paneloitu. Harmiksemme paketissa oli muutamia viallisia paneeleita, joten ne eivät riittäneet koko kattoon ja joudumme nyt odottamaan uutta satsia.


Kylpyhuoneen kattoa

Paljon kaikkea muutakin viikon aikana tapahtui, ja perjantaina reissun jälkeen tulimme KOTIIN! Pienen iltasiivouksen jälkeen saimme kaikille vuoteet laitettua. Liekö ollut unihiekkaa vai rakennuspölyä silmissä, joka tapauksessa uni maittoi uudessa kodissa. Viikonlopun aikana olen laittanut astiat kaappeihin, amme on kannettu paikalleen ja olohuoneessakin voi jo olla. Pistorasioista noin puolet toimivat, valaisinpistokkeista ei yksikään, lattialämmitys ei ole päällä, ilmanvaihtoa ei ole vielä kytketty, uunikin tulee vasta viikon päästä kun malli oli päässyt loppumaan. Mutta koti on vihdoinki (muutto)valmis.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti