torstai 6. elokuuta 2015

Heti paikalla


Osa olohuoneen sisustusta toistaiseksi
Muutosta on kulunut nyt vajaa viikko. Monet tavarat ovat löytäneet jo paikkansa, mutta osa taas ei. Keittiön kaapeissa astiat ovat jo muutaman kerran vaihtaneet paikkaa, koska suunnitteluvaiheen ideologia ei palvele käytännössä sittenkään niin hyvin kun olin kuvitellut. Esimerkiksi lasten osallistuttaminen kotitöihin on helpompaa ja astioita säästävämpää kun lautaset ovatkin laatikoissa eivätkä yläkaapeissa. Tässä kohdassa voinkin hieman kehua tiskikonettamme, joka on osoittautunut todella hyväksi. Ostimme Askon XL-tiskikoneen, johon saa astiat kolmeen kerrokseen. Pesutulos on todella hyvä, en siedä likaiseksi jääviä astioita. Kodinkoneisiin kannattaa mielestäni panostaa, sillä itselläni on mieluisampaakin tekemistä kuin kuivettuneiden ruokien rapsuttelu astioista. Tiskikone on todella hiljainen, vaikkakin siitä puuttuu vielä kalusteovi. Matalan äänitason suosiminen on vähän huvittavaa, koska vieressä hurisee pyykkikone. Mutta kun kodittomuuden aikana kertyneestä pyykkivuoresta on selvitty, pyörii pyykit ainoastaan illalla.
Askon tiskikone

Sijoittamisongelmia aiheuttavia tavaroita ovat kaikki askasrtelutarvikkeet, urheiluvälineet ja kirjat. Pojan huoneessa ei ole vielä säilytyskalustetta leluille, koska lipasto odottaa pientä kunnostusta tallissa. Tallia on helppo syyttä oikeastaan aika monestakin asiasta: Siellä on tällä hetkellä veilä työkaluja, paikaltaan puuttuvia lattialistoja (joita ei voi laittaa ennen ovilistoja), säästössä olevia peilejä, tuunausta odottava piano, muutama lipasto. Ja mattokin sinne pitäisi vaihtaa. Sitten saisimmekin kaiken ylimääräisen tavaran talliin. Sinne on tarkoitus tulla askartelupöytä ja minikuntosali (onpa kätevää kun vanhoja peilejä on säästetty, niitähän salilla tarviikin! Jemmaaminen on jees.).

Leluhässäkkä

Haluan kuitenkin laittaa tavarat pikkuhiljaa paikoilleen. Uudessa kodissamme haluamme säilyttää tilat avarina ja suosimme ennemminkin tyhjää kuin täyttä. Ne tavarat, joille ei paikkaa löydy, joutuvat kierrätyksen kautta uuteen kotiin. Kohta saa veitsensä pakata Voodoo-veitsiteline, koska se ei nyt tyylilisesti vain sovi tähän rauhallisuutta huokuvaan kotiimme (:
Haluatko tämän?

Luulisin, että saan kuitenkin jo kohta napsittua kuvia kodistamme, koska kuvan ei tarvitse välttämättä kertoa edes sitä tuhatta sanaa. Laattikkopinot voi näppärästi jättää kuvan ulkopuolelle. Kuvissahan ei myöskään näy se, ettei meillä ole vielä ilmanvaihtoa. Onneksi ilmat ovat vielä lämpimiä ja tuulettaminenkin siten kivaa. Ilmanvaihtoa ei ole vielä kytketty, koska odotamme, että kattoremontti on tehty ja sen jälkeen vasta laitamme huippuimurin katolle. Tämä siis tapahtuu muutaman viikon päästä. Hieman minua epäilyttää yksi juttu kuitenkin. Saunan tuloilmaventtiili on laitettu ulkovarastoon. Kyllä, ulkovarasto on harvarakenteinen ja joo, siellä "tuulee" jos ulkonakin tulee, mutta silti... Täytyypä selvittää asia. Ulkovarasto on saanut kylläkin jo purkutuomion, joka toteutuu lähivuosina.

Vesi ei tule tarpeeksi kauas

Paljon on asioita, joita täytyy tehdä. Vessan taso pitää vaihtaa, koska putkari asensi hanan väärään kohtaan, vaikka sen yhdessä katsoimmekin, sähköjä täytyy hieman vielä viimeistellä, kylpyhuoneeseen pintakorjauksia puhumattakaan kaikista verhokiskoista, hyllyistä tauluista ja muusta asennettavasta tavarasta. Onneksi ei tarvitse tehdä heti paikalla eikä tavaroidenkaan tarvitse olla heti paikalla. Askarteupöytäkin kelpaa nyt ruokapöydäksi, sillä shoppailuinto alkaa jo hiipua kun on ostettu betonia ja ikkunoita ja katto sekä putkia ja piuhoja, eiköhän näillä nyt pärjää.8 kommenttia:

 1. Aika hauska veitsiteline!
  Jos tämä on arvonta, niin mukana ollaan.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä arvotaan, mukaan pääse kommentoimalla tai laittamalla s-postia talovuodelta70@gmail.com.

   Poista
 2. Hauska teline, voi ukkoparkaa..
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 3. No on kyllä aika raju tuo woodoo -veitsitelinemies. Väri on kyllä tosi kiva, tästä tulisi mukava väriläiskä valkoiseen peruskeittiöön.
  ahlfors(at)suomi24(piste)fi

  VastaaPoista
 4. Voi miten mahtava! Meille täysin sopiva - puoliso on tuollaista katsellut jo pitkään, mutta ei ole rahatilanne antanut myöden tilata...

  kallavindar(at)live(dot)com

  VastaaPoista
 5. Jos veitsi teline "arvonta" on edelleen päällä niin mukana!!! sweetengland@live.co.uk

  VastaaPoista
 6. Olen tuota veitsitelinettä ihastellut useamman kerran.. Kateeksi ei muuttotouhut käy, mutta arvontaan voisin kyllä osallistua!

  VastaaPoista
 7. Olet kyllä niin oikeassa tuossa tiskikone-asiassa, mikään ei ole tyhmempää kuin korjaustiskata käsin koneesta tulleista astioita. Enpä ole kolmikerroksisista konetta ennen nähnytkään.
  Niin juu, mukana arvonnassakin, vähän vitsikkyyttä arkisiin juttuihin on aina hyvä asia.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista