sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Valmista ja puhdastaValmis.

Aika rientää eikä mennyt kuin kaksi vuotta toisen vessan remppaamiseen. Aluksi se tehtiin valmiiksi samaan aikaan kuin kaikki muukin, mutta siellä haisi oudolle. Avasimme seinän, jossa oli vesiputket. Hana oli vuotanut, mutta villat oli vaihdettu. Purimme koko seinän ja rakensimme sen uudestaan. Haju ei poistunut sittenkään. Loppujen lopuksi keksimme avata olohuoneen puoleisen seinän. Remppamiehen oli pitänyt vaihtaa villat sieltäkin, mutta eipä ollut vaihtanut. Sieltä haju tulikin. Rakenteet oli kunnossa ja kosteudetkin mitattiin lattiasta, haju oli vaan tarttunut villoihin. Seinän avaaminen vaati pöntön pois nostamista ja laitoimme sen väliaikaisesti ulos odottamaan. Pakkasella se olikin haljennut ja jouduimme ostamaan uuden. Kaikki nämä pienet jutut johtivat siihen, että projekti venyi. Lopputulos on kuitenkin aika kiva, kyllä kannatti.

Käytännöllistä mitoitusta
Koko tämä 70-luvun rakennusmateriaalien epäterveellisyys ja melko huono kestävyys on herättänyt ajatuksia. Asbestit, vanerit ja muut ajan rakennusmateriaalit ovatkin terveydelle haitallisia! Myös useat pesu- ja puhdistusaineet vapauttavat huoneilmaan myrkyllisiä aineita. Olen käyttänyt luonnonmukaisia puhdistusaineita jo useita vuosia. Erityisen tykästynyt olen Method-sarjan tuotteisiin. Ne tuoksuvat hyvälle, ovat kauniin värisiä ja pakkaukset ovat esteettisiä. Aluksi mietin, onko yhden talouden valinnalla väliä ympäristön suhteen, mutta pienen laskutoimituksen jälkeen totesin, että on: Meidänkin tiellä ainakin yksi kymmenestä käyttää ympäristöystävällisiä puhdistusaineita!


Nämä voi jättää näkyville!


Ennestään tuttuja minulle olivat Method-merkkinen yleispuhdistusaine, tiskiaine ja käsisaippua. Ilokseni sain testattavaksi lattianpesuaineen, pytynpesuaineen, vaahtosaippuan, keittiösuihkeen ja pyykinpesunesteen. Lattianpesuaine on näppärässä pullossa, jota puristetaan, säästää muovia eli luontoa, tykkään että tähän kiinnitetty huomiota. Lisäksi väri ja tuoksu ovat tosi fresh! Samat kommentit pyttyaineeseen. Vaahtoutuva saippua oli iloisin yllätys. Vaaleanharmaa väri, kivat pullo ja paras tuoksu. Harmillista vain on, etten tätä ole löytänyt kaupasta, ne tipanmuotoiset pullotkin tosin kelpaavat hyvin. Riittoisia ovat nämä kaikki aineet, mutta pyykinpesuaine kesti ja kesti, vaikka pullo on niin pieni, ettei katseeni siihen ollut aiemmin kiinnittynyt kaupassa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan näitä tuotteita. Yksi harmistuttava asia tuli eteen: ainakaan minä en ole löytänyt täyttöpakkauksia kaupasta. Etenkin käsisaippuaa haluaisin lisätä pulloon, turhauttaa ostaa uusi pullo joka kerta. Pyykkiainetta oli rautakaupassa täyttöpakkauksessa, kertokaa jos löydätte. Tuotteista lisä löytyy täältä.Näillä tulee hetkessä puhdasta.

Lopuksi vielä näppärä vinkki iloiseen siivoukseen: luutuamistossut. Näillä on ilo luistella paikat puhtaiksi. Ihanaa syksyä kaikille!

1 kommentti:

  1. Hei! Vieläkö on jotain tekemättä vai onko kaikki saatu rempattua?
    Olis mielenkiintoista kuulla kokemuksia nyt yhteenvetona koko projektista 😊
    Kiikarissa olisi ihana mahdollisuuksien talo rv 71, mutta KAIKKI hirvittää 😬😬😬

    VastaaPoista