maanantai 25. heinäkuuta 2016

Asuntomessujen antia


Palasimme juuri asuntomessuilta Seinäjoelta. Itse kiinnitin siellä huomiota lähinnä kivoihin sisustuselementteihin, erilaisiin struktuureihin sekä detaljointiin. Metsäisellä messualueella oli säilytetty luontoa hienosti ja se juuri antoikin oman leimansa koko alueelle.luonnon läsnäolo


Messuilla nousi tänä vuonna esille ulkorakennukset: oli ulkosaunaa, vierastaloa, kesäkeittiötä ja leikkimökkiä. Leikkimökkien sisustukseen oli panostettu ja perinteisten pikkuikkunoiden sijaan useissa oli jopa seinän kokoista aukotusta.
Värimaalilma sisustuksessa alkaa taas taittua pastellisävyihin, siksi se miellyttikin minua kovasti. Myös aidot materiaalit, etenkin puu erilaisissa muodoissa oli usean huoneen katseenvangitsija. Sisiustuksesta vastasi muun muassa seinäjokkelainen emmas&mamas, jonka verkkokauppa löytyy täältä http://www.emmasandmamas.fi/. Suosittelen kurkkaamaan heidän sivuilleen, sillä valikoima on laaja ja uskoisin jokaiseen tyyliin löytyvän jotain sopivaa. Innostuin itse kovasti heidän lelupussuistaan, jonka voi avata lattialle pyöreäksi leikkialustaksi ja leikin jälkeen kiristää nyörien avulla pussiksi. Tämä tuote sopisi ainakin meidän pojan käyttöön, kun pikkulegot on pakko aina kaataa lattialle ja niiden siivoaminen ei oikein onnistu rakentelun jälkeen. Mikäli kiinnostuit, katso: http://www.emmasandmamas.fi/epages/emmasandmamas.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2013123002/Products/PLGO-002kiva lehtiteline
taatusti tuoreet messumustikat
Pienimuotoinen DIY-näpertely näyttää olevan myös suosittu sisustuselementti. Toki itsetehdyn ostaminen on myös sallittua, mikäli ei itse ole askartelija-tyyppiä. Tästä esimerkkinä pilleistä tehdyt roikkuvat koristeet. Muutenkin rentous ja pieni epäjärjestys on trendikästä (huh, vihdoinkin olen trendikäs). Taloissa oli paljon pientä krääsää pöydillä ja tasoilla, joka nyt oli rekvisiittaa, mutta voidaan korvata asukkaille tärkeillä tavaroilla. Kliinisyys ja pelkistäminen alkavat olla historiaa nykyaikaisessa kodissa.


Pihat olivat monipuolisia, useassa kohteessa se sulautui ympäröivään luontoon. Terassia suunnittelevalle messuilta löytyy paljon eri ratkaisumalleja. Hauska ratkaisu oli mielestäni alla olevassa kuvassa, toivon vain tuijille pitkää elinikää noissa olosuhteissa.
Hyvänä vastapainona asuntomessujen uutukaisille matkamme jatkui mökille. Mökkimme on rakennettu alunperinkin kesähuvilaksi 1950-luvun lopussa. Sähköt sinne tulee, vesi haetaan pihalta kaivosta. Myös mökiltä löytyi ympäröivä luonto ja kotoisuutta lisäävät pikkuesineet. Hyvä asunto on sellainen, jossa kaikilla on hyvä olla. Trendien seuraaminen ja muiden mielipiteiden tai sisustustrendien toteuttaminen oman kodin sisustuksessa ei ole se juttu. Toki on myös ihmisiä, joille juuri tuo ajan hermolla sisustaminen luo hyvää oloa kodissa. Ympäristökokemukseen vaikuttaa niin moni tiedostamaton asia, mikä taas on ihan oma aihealue. Olen syksyllä menossa neuroarkkitehtuurikongressiin, lisää aiheesta siis syksymmällä.
Onnellisena reissusta palanneena voin kuitenkin todeta: oma koti kullan kallis. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti