perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kevät tuli, lumi suli...


...ja pikkuhiljaa paljastuu lumipeitteen alta suurehkoa piiperrystä kaipaava pihamme. Olen tehnyt alustavan pihasuunnitelman jo ennen muuttoamme. Salaojituksen yhteydessä pihoja muokattiin samalla jo oikeaan suuntaan, joten suuremman linjan suunnitelma oli hyvä olla olemassa jo silloin. Tuossa vaiheessa tehtiin pohjat, joten oli hyvä tietää, missä on kulkureitti, mihin tulee multaa ja niin edelleen. Tarkempikin suunnitelma oli tehty, mutta nyt kun kasvien istuttaminen alkaa olla ajankohtaista, huomaan ettei minusta nyt ehkä ihan pihasuunnittelijaksi ole. Vielä. 


Työskentelin ennen arkkitehtiopintojeni jatkamista markkinointiassistenttina. Vastualueeseen kuului muun muassa messuosastojen suunnittelua ja myymäläesillepanon sekä näyteikkunoiden suunnittelua. Tuolloin suoritin oppisopimuksena työn ohessa visualistin ammattitutkinnon saadakseni pätevyyden uudistuneeseen työnkuvaani. Koulutukseni kesti vajaan vuoden. Koulustusmuoto sopi minulle, koska koulutus ja työssä käytännössä toteuttaminen samaan aikaan antoivat syvyyttä oppimiseen ja ammattitaitoa tekemiseen.AJK-jatkokoulutus tarjoaa visualistin ja sisustusuunnittelijan ammattitutkintoja sekä lyhytkursseinä että tutkintomuodossa. Ilokseni huomasin, että heillä on tarjolla myös pihasuunnittelukurssi. Huomenna pääsen osallistumaan kyseiselle kurssille, kerron myöhemmin kurssin sisällöstä ja siitä, minkälaiset eväät sieltä saan pihamme suunnitteluun. Tarjolla on monta muutakin lyhytkurssia, jotka löydät täältä: http://www.ajk-jatkokoulutus.fi/lyhytkurssit/

Voin todella lämpimästi suositella AJK:n kursseja kaikille aiheista ja ammateista kiinostuneille. Itselleni on paljon hyötyä visualistin koulutuksessa nykyisessäkin työssäni arkkitehtina. Kun eteen tulee mainontaan ja markkinointiin liittyviä projekteja, olen huomannut omaavani paljon siihen liittyvää hyödyllistä tietoa. 


Visualistin peruskoulutuksessa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan kaupallisia ja näyttäviä esillepanoja ja näyteikkunoita ja huolehtimaan koko myymälän visuaalisesta ilmeestä. Saat koulutuksen aikana työkaluja houkuttelevien, toimivien messuosastojen suunnitteluun ja rakentamiseen. Motivoituneessa visualistiopiskelijaryhmässä ja asiantuntevien opettajien ohjauksessa kehityt monipuoliseksi visuaalisen markkinoinnin osaajaksi.

Mikäli joku päivä haaveeni omasta arkkitehtitoimistosta toteutuu, voisin kuvitella hankkivani sisustusalan täydennyskoulutusta AJK:sta. Opettajat ovat alansa ammattilaisia ja oppimisympäristö miellyttävä. Tieto annetaan helposti käyntäntöön sovellettavassa muodossa. Kirsikkana kakun päällä kurssilta jäi ystäviä, joiden kanssa edelleen ollaan tekemisissä. Sisustussuunnittelukoulutuksessa opiskelet innostuneessa ja motivoituneessa opiskelijaryhmässä ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa. Kurssilta saat valmiudet suunnitella toimivia keittiöitä, viihtyisiä olohuoneita ja muita kodin tiloja. Opit laatimaan näyttäviä ja ammattimaisia suunnitelmapiirroksia sekä käsin että tietokoneella. Tutustu koulutuksen monipuoliseen ja kattavaan sisältöön ja hae opiskelemaan!Haku syksyn kursseille on jo käynnissä, joten jos olet innostunut, hae ihmeessä mukaan koulutukseen. Kauempaakin kannattaa tulla, sillä lähiopetuspäiviä on melko harvakseltaan, suurin osa opiskelusta tapahtuu itsenäisesti omalla työpaikalla. Onnea hakuun!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti